Bereidingswijze
Aardbeienroom laag voor laag met de resterende aardbeien in een schaal doen. Afgedekt plm. 3 uur koel wegzetten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een werkelijk zalig SLANK toetje (191 kcal).
Het ziet er zalig uit (foto komt als ik het weer maak, vergeten dus).
Denk aan plm. 4 uur koeltijd. Kan dus heel goed ruim tevoren gemaakt worden. Handig met eters.
Het ziet er zalig uit (foto komt als ik het weer maak, vergeten dus).
Denk aan plm. 4 uur koeltijd. Kan dus heel goed ruim tevoren gemaakt worden. Handig met eters.
Ingrediƫnten
3 blaadjes witte gelatine
500 gram aardbeien
3 eetlepels citroensap
100 ml slagroom
2 eiwitten
50 gram gezeefde poedersuiker
500 gram aardbeien
3 eetlepels citroensap
100 ml slagroom
2 eiwitten
50 gram gezeefde poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
zeef
zeef
Leuke tips
Lekker met een blaadje munt of citroenmelisse.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1362186
Homepage ID
886977
Smaak
R
Teller
455
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Gelatine in koud water weken.
Aardbeien wassen, goed uitlekken en schoonmaken.
Aardbeien in stukjes snijden. Paar heel laten voor garnering.
350 gram aardbeien met 1 eetlepel citroensap pureren.
Aardbeienpuree eventueel zeven.
Rest citroensap verwarmen en goed uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Door de aardbeienpuree roeren. Plm. 40 minuten koud wegzetten.
Slagroom stijf kloppen.
Eiwitten stijf kloppen (veeg je kom en je gardes af met een beetje azijn dan lukt dit snel en goed!). Klop steeds wat poedersuiker mee.
(Het eiwit moet zo stijf zijn dat je de kom op de kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.)
Dan eerst de slagroom en daarna het eiwit voorzichtig door de aardbeienmassa spatelen.
Aardbeien wassen, goed uitlekken en schoonmaken.
Aardbeien in stukjes snijden. Paar heel laten voor garnering.
350 gram aardbeien met 1 eetlepel citroensap pureren.
Aardbeienpuree eventueel zeven.
Rest citroensap verwarmen en goed uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Door de aardbeienpuree roeren. Plm. 40 minuten koud wegzetten.
Slagroom stijf kloppen.
Eiwitten stijf kloppen (veeg je kom en je gardes af met een beetje azijn dan lukt dit snel en goed!). Klop steeds wat poedersuiker mee.
(Het eiwit moet zo stijf zijn dat je de kom op de kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.)
Dan eerst de slagroom en daarna het eiwit voorzichtig door de aardbeienmassa spatelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid