Bereidingswijze
Advocaatmassa met een eetlepel als grote vlokken over de rabarbercompote van de taart verdelen. 3-4 uur koud wegzetten.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verrukkelijke taart die helemaal past bij Pasen. Ik heb de taart de week voor Pasen al uitgeprobeerd. Volgens het recept moet je zelf een biscuitbodem bakken. Ik heb deze ene keer een kant-en-klare biscuitbodem gebruikt. En nog was de taart erg lekker!!!!. Het recept voor de biscuitbodem wordt wel in het recept opgenomen.
Er is voor de taart wel plm. 5 uur koeltijd nodig. Dus eventueel dag tevoren maken.
Er is voor de taart wel plm. 5 uur koeltijd nodig. Dus eventueel dag tevoren maken.
Ingrediƫnten
1 kant-en-klare biscuitdeeg van de supermarkt
paneermeel of
Biscuitdeeg:
40 gram gemalen amandelen
2 kleine eieren
50 gram suiker
50 gram bloem
Rabarbercompote:
3 blaadjes gelatine (liefst rode)
400 gram rabarber
1/2 sinaasappel
2 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
Advocaatmassa:
3 blaadjes witte gelatine
2 eieren
2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
100 ml advocaat
200 ml slagroom
2 - 3 eetlepels advocaat om te versieren
paneermeel of
Biscuitdeeg:
40 gram gemalen amandelen
2 kleine eieren
50 gram suiker
50 gram bloem
Rabarbercompote:
3 blaadjes gelatine (liefst rode)
400 gram rabarber
1/2 sinaasappel
2 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
Advocaatmassa:
3 blaadjes witte gelatine
2 eieren
2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
100 ml advocaat
200 ml slagroom
2 - 3 eetlepels advocaat om te versieren
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van plm. 20 cm
mixer
mixer
Leuke tips
Springvomrand voorzichtig verwijderen met een mes. Taart met advocaat garneren en direct serveren.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1362184
Homepage ID
886977
Smaak
A
Teller
4846
Bron
Essen & Trinken: april 2004
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de kant-en-klare biscuitbodem even groot als de bodem van de springvporm. Bestrooi met paneermeel
Of maak het biscuitdeeg als volgt:
Oven voorverwarmen op 180 graden C. Vorm invetten of met bakpapier bekleden,
Gemalen amandelen in een droge koekenpan goudbruin roosteren en laten afkoelen.
Eieren en suiker met de mixer schuimig kloppen. Bloem en amandelen beetje voor beetje door de eieren spatelen. Deeg in de vorm doen en op de onderste richtel in de voorverwarmde oven plm. 20 minuten bakken. In de vorm afkoelen.
Rabarbercompote:
Gelatine in koud water weken. Rabarber wassen en in stukjes van 2 - 3 cm. snijden. Sinaasappel uitpersen (plm. 40 - 60 ml. sap).
Suiker in een pan lichtbruin karamelliseren en met het sinaasappelsap afblussen.
Rabarber met vanillesuiker toevoegen en op een middelhoge warmtebron plm. 5 - 8 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.
Gelatine goed uitknijpen en in de rabarbercompote oplossen. Tot lauwwarm laten afkoelen.
Biscuitbodem op een taartschaal zetten. Rand van de springvorm er omheen zetten. Rabarbercompote gelijkmatig over de bodem verdelen en plm. 2 uur koud wegzetten.
Advocaatmassa:
Gelatine weken in koud water.
Eieren, suiker en advocaat in een schaal au-bain-marie (boven een pan met warm water!) met de handmixer in plm. 5 minuten cremig dik kloppen.
Schaal van de warmtebron afhalen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Schaal in koud water zetten en snel koud kloppen. Koel wegzetten tot de massa begint dik te worden.
Slagroom stijf kloppen en beetje voor beetje voorzichtig door de koude advocaatmassa spatelen,
Of maak het biscuitdeeg als volgt:
Oven voorverwarmen op 180 graden C. Vorm invetten of met bakpapier bekleden,
Gemalen amandelen in een droge koekenpan goudbruin roosteren en laten afkoelen.
Eieren en suiker met de mixer schuimig kloppen. Bloem en amandelen beetje voor beetje door de eieren spatelen. Deeg in de vorm doen en op de onderste richtel in de voorverwarmde oven plm. 20 minuten bakken. In de vorm afkoelen.
Rabarbercompote:
Gelatine in koud water weken. Rabarber wassen en in stukjes van 2 - 3 cm. snijden. Sinaasappel uitpersen (plm. 40 - 60 ml. sap).
Suiker in een pan lichtbruin karamelliseren en met het sinaasappelsap afblussen.
Rabarber met vanillesuiker toevoegen en op een middelhoge warmtebron plm. 5 - 8 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.
Gelatine goed uitknijpen en in de rabarbercompote oplossen. Tot lauwwarm laten afkoelen.
Biscuitbodem op een taartschaal zetten. Rand van de springvorm er omheen zetten. Rabarbercompote gelijkmatig over de bodem verdelen en plm. 2 uur koud wegzetten.
Advocaatmassa:
Gelatine weken in koud water.
Eieren, suiker en advocaat in een schaal au-bain-marie (boven een pan met warm water!) met de handmixer in plm. 5 minuten cremig dik kloppen.
Schaal van de warmtebron afhalen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Schaal in koud water zetten en snel koud kloppen. Koel wegzetten tot de massa begint dik te worden.
Slagroom stijf kloppen en beetje voor beetje voorzichtig door de koude advocaatmassa spatelen,
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid