Bereidingswijze
Kook de pasta met ruim water en ietsje olijfolie tegen het plakken in 10 minuten gaar. Ontvel en ontpit de verse tomaten of laat de blikjes uitlekken. Neem 50ml. olijfolie en 50ml. boter in een pan, en bak hierin het teentje knoflook. Zodra deze goudkleurig is het teentje eruitnemen, en de in stukjes gesneden ansjovis toevoegen. 1 Minuut laten doorbakken, hierna de gepelde tomaten toevoegen en tot een pasta laten doorbakken. Voeg dan de stukjes tonijn, en de stukjes zwarte olijf toe. Hierna de mozzarella, en tot slot op smaak brengen met peper zout en oregano. Eet smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke pasta met mozarella, tonijn, ansjovis en stukjes olijf!
Ingrediƫnten
400gr. pipe rigate, 750 gram tomaten (of 3 blikjes gepelde tomaten), 1 bolletje mozzarella, 1 blikje tonijn, 1 blikje ansjovis, theelepel oregano, olijfolie, boter, teentje knoflook, 6 zwarte olijven, zout en peper.
Leuke tips
Serveer de pasta op een grote schaal met de saus eroverheen. Verwarm de schaal even van tevoren!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1362181
Homepage ID
1423511
Smaak
R
Teller
6068
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ansjovis, mozarella, tonijn en olijven in stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid