Zalmmousse die smelt op je tong

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/09/2009 - 07:41
Bereidingswijze
Bekleed de bakjes met plastic folie en vervolgens met de zalmplakjes.Klop de slagroom stijf. Spatel dit , samen met de dille , door het zalmmengsel. Breng op smaak met een snufje peper en zout, weinig! Verdeel het mengsel over de bakjes en zet minstens 3 uur in de koelkast.
Afbeelding
Zalmmousse die smelt op je tong
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Resultaat van wat experimenteren: een superluchtige zalmmousse!
Makkelijk en snel te maken.eigen foto
Ingrediënten
2 dl slagroom (koud!), 6 plakjes + 100 g gerookte zalm, 60 ml droge witte wijn, 60 ml water, 2 blaadjes gelatine (à 2 g), 1 dessertlepel dille (diepvries of vers), p en z
Hulpmiddelen & keukengerei
6 minisoufflébakjes (1,2 dl), staafmixer, plastic folie
Leuke tips
Zie foto
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1362143
Homepage ID
1332910
Smaak
R
Teller
13007
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
50
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet kom en gardes voor de slagroom in de koelkast. Week de gelatine in koud water. Snijd de 100 g zalm in kleine stukjes , voeg de helft van de wijn toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng de rest van de wijn + het water aan de kook , neem van het vuur en los al kloppend de gelatine erin op. Meng de gelatineoplossing met het zalmmengsel en zet 15 minuten in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
ecureuil
Gelegenheid