Lamsrugfilet met whisky/cranberrysaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/09/2009 - 01:16
Bereidingswijze
Bak de filet om en om heel kort aan.
Laat even rusten en snijd het in dunne plakjes.
Afbeelding
Lamsrugfilet met whisky/cranberrysaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Apart voorgerecht
Ingrediƫnten
2 ons lamsrugfilet
1 borrelglas whisky
1 eetl. honing
2 eetl. gedroogde cranberry`s
zeezout uit de molen, naar wens
peper uit de molen , naar wens
1/2 geraspte rode ui
1 geraspt teentje knoflook
schapenkaas
munt blaadjes
30 pistache nootjes , klein gemaakt in de vijzel
lavendel (koop wel onbespoten!!!!!!!)
Hulpmiddelen & keukengerei
Scherp mes, steelpannetje, vijzel
Leuke tips
Pak 4 kleine bordjes.
Rangschik de filet hierop.
Vervolgens het mengsel van de voorbereiding erover draperen.
Garneer met de schapenkaas ,blaadje munt en 3 pistache nootjes.
Tenslotte rondom het gerechtje wat lavendel strooien.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1362141
Homepage ID
1420483
Smaak
A
Teller
2806
Bron
naar een idee van Smulweblid speedy,veranderd door mij.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de whisky samen met de honing in een steelpannetje.
Voeg de cranberry`s , ui , knoflook , pistache noten en wat blaadjes munt toe.
Laat dit 1 min. pruttelen en laat afkoelen.
Verkruimel de schapenkaas.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
korriecorrect
Gelegenheid