Witlofsla

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 14:30
Bereidingswijze
meng de slasaus met azijn, zout suiker en peper.
voeg de rozijnen en noten toe.
voeg nu de witlof toe en meng het goed door elkaar. direkt serveren, want de witlof wordt vrij vlug verkleurd.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
zoetzure sla. die je zelf gemakkelijk kunt varieren door andere toevoegsels
Ingrediƫnten
4 grote stronken witlof
3 el slasaus light of gewoon
3 el gewelde rozijnen
3 el walnoten in stukjes
2 el azijn
paar druppels citroensap
zout, suiker en peper naar smaak.

voor variatie ook lekker met sinaasappelschijven, appelblokjes en andere noten.
Hulpmiddelen & keukengerei
slakom of andere soort kom
scherp mes en snijplank
lepel of pannelikker
Leuke tips
serveren bij de aard. vlees maaltijd, of lekker als hoofdsalade bij de bbq.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
124346
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
979
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
haal het hart uit de witlof.
was de witlof goed schoon en snijd het in hele dunne reepjes.
besprinkel het met een paar druppels citroensap.
wel de rozijnen in water in de magnetrom voor 2 minuten en laat het goed uitlekken. of in een pannetje op het fornuis
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid