bao poh bollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/27/1998 - 07:00
Bereidingswijze
Maak de olie of boter heet in de pan, bak hierin het gehakt rul en bruin, voeg er de ui of prei bij en laat dit niet te lang mee bakken. Verdeel in die tussen tijd het deeg in bolletjes zo groot al een pingpongbal. Als het gehaktmengsel klaar is,even in een vergiet uitlaten lekken, neem een deegbolletje in je hand en druk deze egaal plat, leg in het midden een hoopje gehaktmengsel, niet te veel anders dan krijg je het bolletje deeg niet dicht, vouw dan de uiteinden van het deeg over het hoopje gehakt heen en knijp het deeg daar een beetje samen zodat het niet openspringt. Leg het bolletje deeg op een rondje bakpapier en het geheel leg je even onder een vochtige theedoek, maak vervolgens zo al de bolletjes totdat het deeg op is. Ondertussen zijn de eerste bolletjes al weer wat gerezen, deze kan je (al naar gelang de grote van je stoompan) met 2 of 3 tegelijk in de stoom pan leggen. Deze moeten dan gedurende 15 tot 20 minuten stomen, dan zijn ze gaar. Maak zo ook de rest van de bolletjes.
Vertel iets leuks over dit recept
Gehaktbolletjes van brood
Ingrediƫnten
4 ons rundgehakt;
1 kleine prei of lente uitjes;
sambal badjak;
Indische kruiden naar smaak o.a:
Djahe; ketoembar; laos; djinten;
1 pak broodmix voor wit brood;
boet of olie;
Hulpmiddelen & keukengerei
Stoompan, bakpapier en een vergiet
Leuke tips
Leuk voor een party.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
120171
Homepage ID
4873
Smaak
P
Teller
1971
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Stoompan met water opzetten en aan de kook brengen daarna vuur temperen. Bakpapier in rondjes knippen zo groot als een schoteltje, lente ui of kleine prei in ringetjes snijden;
Gehakt mengen met de sambal en de kruiden. Bereid het brooddeeg volgens het pak en laat het rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cat_woman
Gelegenheid