kaneelparfait

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/16/1998 - 10:43
Bereidingswijze
Klop de eieren en de eidooiers met 80 g. suiker au bain marie tot een dikke schuimige vla
Klop de massa koud (van het vuur af)
Klop de slagroom met 80 g. suiker bijna stijf
Voeg de geklopte slagroom toe aan de eimassa en meng voorzichtig met de kaneel tot een homogeen geheel. Doe het mengsel over in een diepvriesdoos en laat minimaal 3 uur in de diepvries staan.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
'stil' ijs met kaneel
Ingrediƫnten
3 verse eieren
2 eidooiers
1/2 liter slagroom
160 g. suiker
1 eetlepel kaneel (meer of minder naar smaak)
Hulpmiddelen & keukengerei
bain marie pan
mixer of garde
diepvriezer
Leuke tips
Serveer de parfait bijvoorbeeld met warm appelgebak of 'wok' wat stukjes appel, noten en rozijnen en eventueel wat drank en geef dat erbij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
118832
Homepage ID
2438
Smaak
N
Teller
10349
Waardering aantal
1
Waardering
4
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marianne_k
Gelegenheid