Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit de ui hierin. Voeg er de kerrie en de paprikapoeder aan toe en verwarm dit een paar minuten zacht mee. Voeg het water en de tomatenpuree eraan toe. Roer dit goed door. Voeg 3 citroenplakjes toe. Voeg als laatste de suiker toe. Breng alles aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken. Neem de pan van het vuur en breng de massa over in een zeef die op een mengkom staat. Laat het opgevangen vocht goed afkoelen. Als het goed koud is, vermeng het dan met de mayonaise.
Kook vervolgens de pasta in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Als de pasta gaar is, dit afgieten en afspoelen met koud water. Goed laten uitlekken. Aan de pasta het sap van een halve citroen toevoegen. Ook koud laten worden.
Tenslotte de garnalen en de kerriemayonaise toevoegen en goed mengen. Bestrooi alles met paprikapoeder voor de finishing touch.
Kook vervolgens de pasta in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Als de pasta gaar is, dit afgieten en afspoelen met koud water. Goed laten uitlekken. Aan de pasta het sap van een halve citroen toevoegen. Ook koud laten worden.
Tenslotte de garnalen en de kerriemayonaise toevoegen en goed mengen. Bestrooi alles met paprikapoeder voor de finishing touch.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ook zeer geschikt als buffethapje.
Ingrediƫnten
225 gr. pasta (vorm maakt niet uit), 225 gr. gepelde garnalen, 1 teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 kleine ui, 1 1/2 tl. kerrie, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. tomatenpuree, 1 el. suiker, 1,5 dl. water, 1 citroen, peper/zout, 1,8 dl. mayonaise.
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan, zeef, mengkom, kookpan.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
999469
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
3202
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meet de ingredienten af. Snij de ui in kleine stukjes en snij een halve citroen in plakjes. Pers de andere helft uit.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid