Bereidingswijze
-kneed er dan de overige ingredienten door
-verdeel dit deeg in porties van 50 g elk
-vorm nu van elke portie 2 rolletjes van 10 cm lengte
-leg deze tegen elkaar op een beboterd bakblik met een afstand van 3 cm er tussen elk paar
-druk ze wat plat en bestrijk met het losgeklopte ei
-bak de korstjes gaar en bruin
baktijd= 25/30 min op 250?C
-verdeel dit deeg in porties van 50 g elk
-vorm nu van elke portie 2 rolletjes van 10 cm lengte
-leg deze tegen elkaar op een beboterd bakblik met een afstand van 3 cm er tussen elk paar
-druk ze wat plat en bestrijk met het losgeklopte ei
-bak de korstjes gaar en bruin
baktijd= 25/30 min op 250?C
Vertel iets leuks over dit recept
Een oud Amsterdams snoepje, waar niet alleen kinderen gek op zijn....
Ingrediƫnten
-150 g honing
-3/4 l water
-250 g roggebloem
-100 g bruine basterdsuiker
-100 g honing
-7 g hertshoornzout (amoniumcarbonaat)
-20 g koekkruiden
-1 ei
-3/4 l water
-250 g roggebloem
-100 g bruine basterdsuiker
-100 g honing
-7 g hertshoornzout (amoniumcarbonaat)
-20 g koekkruiden
-1 ei
Leuke tips
Laten afkoelen en van het bakblik halen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
998962
Homepage ID
1090993
Smaak
Z
Teller
1443
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-breng de 150 g honing met het water aan de kook en roer het roggebloem er doorheen
-laat dit mengsel enkele uren op een koele plaats rusten
-laat dit mengsel enkele uren op een koele plaats rusten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid