Spinazietaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/07/1998 - 19:03
Bereidingswijze
In de braadpan olijfolie verhitten, hierin spekjes bakken. Ui en knoflook toevoegen. Tomaten meebakken. Spinazie uit het pak in de pan, alles doorelkaar roeren.
In een maatbeker de eieren klutsen samen met peper, zout en tijm. Ovenschaal bekleden met bladerdeeg. Prik met een vork even in het bladerdeeg (dan wordt het beter gaar!)
Giet nu het eiermengsel door de spinazie in de pan. Verhoog het vuur en blijf roeren tot de ei enigszins begint te 'stollen'. Giet het geheel over in de in ovenschaal. Bedek de bovenkant met geraspte kaas en zet alles een klein half uurtje in een middel-hete oven.
In iedergeval zolang totdat de kaas verkleurd is en het bladerdeeg gaar is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en makkelijk
Ingrediƫnten
1 pak diepvries spinazie, 2 eieren, 1 pakje spekblokjes, 1 pakje bladerdeeg, 2 uiten, 1 teentje knoflook, verse tijm, 4 tomaten, peper, zout, olijfolie, geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal of springvorm, bakpapier, braadpan en oven
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
99844
Homepage ID
49821
Smaak
Q
Teller
2139
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
78
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Tomaten wassen en in blokjes snijden. Ui snipperen. Knoflook persen. Tijm wassen en fijnsnijden.
Bladerdeeg en spinazie ontdooien. Over voorverwarmen op ongeveer 180 tot 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan