Bereidingswijze
Vermeng de dikkige massa die in de kaasdoek is overgebleven met de zachtgeroerde boter/margarine, de bloem en wat zout. Laat dit in de koelkast iets opstijven. Rol het deeg uit tot een niet te dikke lap (1/3 cm dik) en steek met een glas rondjes uit. Bestrijk 1 rondje met jam of marmelade, zet een ander rondje erop en druk de randen goed aan. Bestrooi de koekjes met suiker. Bak de koekjes in ca. 15 minuten in een matig hete oven.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Simpel recept voor regenachtige zaterdagmiddagen. De geur in de keuken maakt dat de regen niet meer deert.
Ingrediƫnten
500 gram kwark, 100 gram zachte boter, 100 gram bloem, zout, jam of marmelade, grove suiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
Mengkom, kaasdoek, vergiet, zeef, koelkast, deegroller, glaasje of koekjesvorm.
Leuke tips
Na een paar koekjes wegzetten, want je blijft eten...
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
997728
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
4619
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Meet de ingredienten af. Laat de kwark uitlekken in een vochtige kaasdoek die in een vergiet is gelegd. Roer de boter zacht. Zeef de bloem.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid