Wijngelei met Jamaicapeper

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/22/2002 - 17:20
Bereidingswijze
Verwarm de rode wijn met de kruiden. Laat 15 minuten trekken. Zeef de wijn. Voeg er de rum, het citroensap en de suiker bij. Vermeng het mengsel een beetje, tot de gelatine volledig opgelost is.
Verwarm de witte wijn met de kruiden. Laat eveneens 15 minuten trekken. Zeef de wijn en voeg er het citroensap, de suiker en de gelatine bij. Verwarm ook dit tot de gelatine volledig opgelost is.
Spoel een vorm met koud water. Giet er de rode gelei in. Laat opstijven. Giet bovenop de witte gelei en laat opstijven. Ontvorm. Snij de gelei in rondjes of blokjes. Wentel ze in de suiker. Serveer de geleisnoepjes in papieren bakjes.
Ingrediƫnten
Voor de rode wijngelei :
1/4 l krachtige rode wijn,
1/2 koffielepel Jamaicapeper,
1 stokje kaneel,
2 eetlepels citroensap,
100 g suiker,
een scheutje rum,
4 blaadjes gelatine.

Voor de witte wijngelei :
1/4 l zoete witte wijn,
2 eetlepels citroensap,
een mespunt nootmuskaat,
1/2 koffielepel engelwortel,
100 g fijne suiker,
4 blaadjes gelatine.

Voor het garnituur:
fijne suiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
995043
Homepage ID
1003599
Smaak
A
Teller
998
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stienemie
Gelegenheid