Bereidingswijze
1 Haal van het vuur en voeg al roerend de eieren erbij, 10 minuten stevig doorroeren.
2 Beboter de bakplaat en bestrooi met bloem. Spuit de deeg in balletjes van circa 4 cm doorsnee.
3 Bak in de oven op 200?C. in 30 minuten gaar. Haal uit de oven en knip er een hoedje af.
4 Haal de weke deeg eruit en vul met kersen en slagroom.
2 Beboter de bakplaat en bestrooi met bloem. Spuit de deeg in balletjes van circa 4 cm doorsnee.
3 Bak in de oven op 200?C. in 30 minuten gaar. Haal uit de oven en knip er een hoedje af.
4 Haal de weke deeg eruit en vul met kersen en slagroom.
Vertel iets leuks over dit recept
Uit kinderkookboek door Catherine Libeau
Ingrediƫnten
? Liter water; 100 gram boter; 150 gram bloem; 3 eieren; ? eetlepel poedersuiker; noordkrieken (soort kersen); slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannetje, houten lepel, kwastje, spuitzak, ovenwanten
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
994842
Homepage ID
998878
Smaak
Z
Teller
845
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Breng eerst het water met de boter en de suiker aan de kook. Voeg op een zacht vuurtje al roerend de bloem erbij tot het deeg stevig is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid