courgette-rijsttaart met ham en kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 09/21/2002 - 15:27
Bereidingswijze
Klop 1 ei los en meng het met 50 gram kaas door de rijst.Verdeel de rijstmengsel over de bodem van de vorm en druk het stevig aan. Bak de bodem ca 7 min 200*c gaar!In het midden van de oven!! Snipper ondertussen de ham. Klop in een grote kom het resterende ei los met de slagroom en roer de rest van de kaas,de courgette,de ham en de bieslook erdoor. Beng het mengsel pittig op smaak met zout en peper en schenk het over de rijst bodem.
Bak de taart in het midden van de oven in nog ca 40 min bruin en gaar.....
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker smullen hoor deze taart!!!!!
Ingrediƫnten
100 gram rijst,zout en peper,1 grote courgette, 1 groentebouliontablet, boter om in te vetten, 2 eieren,100 gram geraspte belegen kaas, 1/8 liter slagroom
2 eetlepels gesnipperde bieslook
Leuke tips
heerlijk met een salade
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
994520
Homepage ID
1029992
Smaak
H
Teller
2166
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
kook de rijst gaar en droog in water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Laar de rijst afkoelen. Maak intussen de courgette schoon en rasp hem grof of snijd hem in kleine blokjes. Breng 1/4 liter water met de boilontablet aan de kook en kook de courgette ca 3 minuten. Laat de courgette uitlekken!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
margreet.opstal
Gelegenheid