Bereidingswijze
dag zelf:
de scampi's op een schotel schikken en prikkertjes bijplaatsen
de scampi's op een schotel schikken en prikkertjes bijplaatsen
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 kg gepelde scampi's 2 soeplepels kervel of 1 bolletje diepvries,2 soeplpls peterselie,2 soeplpls fijngesnipperde bieslook, 1 dl droge witte wijn,2 slpls citroensap,6 splpls olijfolie,1 slpls mosterd,tijm,laurier, peper,zout
Hulpmiddelen & keukengerei
slakom
Leuke tips
Kan ook gebruikt worden als voorgerecht, geserverd met sla en gegrild brood
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
994156
Homepage ID
1150972
Smaak
A
Teller
1394
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
dag voordien:
Breng 1 dl droge witte wijn aan de kook met 1 dl water,tijm,laurier,peper en zout.
Leg er de scampi's in , dek af en laat 5 tot 8 min. zachtjes gaar worden.
Giet ze af en laat ze uitlekken en afkoelen.
Doe de mosterd,2 splpls citroensap,2 splpls peterselie,kervel,bieslook in een slakom en kruid met peper en zout.
Roer goed om en voeg straalsgewijze de olie toe.
Leg de afgekoelde scampi's in de vinaigrette en meng ze onder.
Zet koel weg tot de volgende dag.
Breng 1 dl droge witte wijn aan de kook met 1 dl water,tijm,laurier,peper en zout.
Leg er de scampi's in , dek af en laat 5 tot 8 min. zachtjes gaar worden.
Giet ze af en laat ze uitlekken en afkoelen.
Doe de mosterd,2 splpls citroensap,2 splpls peterselie,kervel,bieslook in een slakom en kruid met peper en zout.
Roer goed om en voeg straalsgewijze de olie toe.
Leg de afgekoelde scampi's in de vinaigrette en meng ze onder.
Zet koel weg tot de volgende dag.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid