Tong Veronique

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/08/1998 - 10:04
Bereidingswijze
Smelt in de pan 10 gr. boter en leg er de tongfilets in.
Strooi er wat zout en peper over en giet de wijn, visbouillon en het citroensap bij. Breng dit tot tegen de kook aan en pocheer de vis in circa 6 min. gaar. Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan op de doek en laat ze even uitlekken. Leg de vis op een voorverwarmde schaal en houd deze warm op een pan met heet water.
Laat het pocheer vocht op een hoog vuur circa 5 min. inkoken tot de helft overblijft.
Maak intussen een beurre manie door 30 gr. boter met de bloem te mengen. Maak er een balletje van. Voeg aan het ingekookte vocht de slagroom toe en roer er, vlokje voor vlokje, zoveel beurre manie door tot een gebonden saus ontstaat. Laat deze, onder af en toe roeren, circa 5 min. zachtjes koken. Verdeel 25 gr. koude boterin klontjes en klop deze van het vuur af, een voor een, door de saus. Giet de saus over de vis en verdeel er de druiven over.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gepocheerde tong in een romige saus van druiven.
Ingrediƫnten
32 muskaatdruicen
65 gr. boter
8 tongfilets a 75 gr.
zout
peper
1/2 dl. droge witte wijn
1 theel. citroensap
2 dl. visbouillon
30 gr. bloem
1/8 liter slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
Een wijde pan
Een droge doek
Leuke tips
-
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
99
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
5749
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Trek vorzichtig de velletjes van de druiven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy