Slaatje van princesboontjes met noten en spekreepjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/04/2002 - 18:28
Bereidingswijze
Was de prinsessenbonen en maak ze schoon.Laat ze 6 minuten stomen en doe er een heel klein beetje zout op. Bak de gepelde noten in een pan met een antikleeflaag en leg ze opzij. Bak de spekreepjes en bewaar ze. Verwarm de olie in een pan en voeg er de gehakte uitjes aan toe. Laat de uitjes 3 minuten bakken en voeg er dan de mosterd,de azijn en tot slot de bonen,de spekreepjes en de noten aan toe.Breng op smaak met peper en dien de boontjes warm of lauw op,bestrooid met gehakte peterselie. Een tip: Voeg blokjes kaas (feta, geitenkaas of blauwschimmelkaas) toe aan de warme boontjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
princesboontjes: 500 gram
mosterd: 1 soeplepel
peterselie
peper en zout
walnootpitten: 4 soeplepels
Sherryazijn: 2 soeplepels
kleine uien: 1 bosje
gerookte spekjes: 200 gram
notenolie : 1 soeplepel


Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
988707
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
1648
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid