mosselen in hun schelp

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/04/2002 - 14:16
Bereidingswijze
giet de mosselen af en week ze daarna nog en keer en laat weer 15 mintuen staan.
giet ze af en spoel ze goed af.
doe de wijn,water ,ui en knoflook in een grote pan,en breng alles an de kook.
voeg de mosselen toe ,dek de pan af en kook deze 5 mintuten.
schut halverwege tijd deze even nog om.
haal de pan van het vuur en zeef het kookvocht door een dunne doek in een kom.en hou deze apart.
haal de mosselen uit hun schelp (gooi dichte weg)
en hou de helft van de schelpen apart.
spoel de mossel snel af.pak de klaargemaakte saus en doe er 2dl kookvocht bij .
roer de mosselen er door en zet afgedekt 1 uur in de koelkast.
leg daarna de mosselschlpen op een bord en de mosselen erin en geneer nog met wat saus en verde kruiden.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
mosselen met een lekker saus
Ingrediƫnten
2 kg mosselen,4 eetlepels zout of azijn,2 sl droge witte wijn, 2 dl water,1 ui,4 tenen knoflook.
voor de saus: 1 kg tomaten,1/2 roden ui.1 eetlpel balsamico azijn,1 verse peper (jalapeno of serrano) zonder zaadjes en lijsten,2 eetlepels koriander,zout en peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltje,vork,grote schaal,pan,zeef,schaal
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
980967
Homepage ID
1029630
Smaak
P
Teller
855
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
maak de mosselen schoon,doe ze daarna in een kom en zet ze onderwater en doet er de zout of de azijn bij.
laat dit 15 minuten staan.
maak daana de saus,
nij de tomaten ui,peper,en koriander fijn en meng alles door elkaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
conny31
Gelegenheid