frittata met gerookte zalm en dille

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/04/2002 - 13:58
Bereidingswijze
brrek 10 eieren in de schaal,en roer deze los met zout en peper naar smaak,doe de gemaakte de vulling erdoor,verhit een lepel olijfolie in de koeknpan,giet het eimengsel in de pan en roer even met een vork.\Shut zachtjes met de pan en til de rand van de frittata op om het mengsel naar de bodem te laten stomen.
leg daarna de deksel op de pan en laat 10 minuten bakken
de eiren moeten goed gestold zijn.
leg de frittata daarna nog 2 minuten onder de grill zodat er een mooi bruin korstje op zit.
Vertel iets leuks over dit recept
dit is en soort ommelet met lekker vulling
Ingrediƫnten
10 eireren,1 eetlepel olijfolie,1 ui,350 gr gerookte zalm in stukjes,3 eetlepels dille, peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan,schaal,mixer of garde,mes,grill,
Leuke tips
je kan in deze frittata ook ander vullingen doen .
zoals dopertwten met paprika.
dan moet je 1 eetlepel olijfolie,1 grote ui,1 rode paprika,,zout,peper,2 tenen knoflook,en 35o gr dopewten uit de diepvries.
verhit de olie op een middelgroot vuur fruit de kleingesneden ui 3 minuten tot hij zacht begint te worden.
voeg de schoongemaakte en kleingesneden papeika toe met een beetje zout en meng alles goed ,bak hem in 5 minuten gaar
bak de knoflook 1 minuut mee en hal de pan van het vuur,ondooi de erwten door ze 2 minuten in kokend water te leggen en uit te laten lekken.
roer daarna de erwten door het mengsel en maak de fritatta zoals hierboven beschreven.
eigelijk kan je allelei mengesel die je lkeer vindt er door doen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
980957
Homepage ID
1029630
Smaak
H
Teller
1957
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
hak de ui en de dile fijn, en snij de zalm in stukjes .maak de vullig daarna af.
verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie ,fruit de uit 5 minuten zacht,roer vaak,haal de pan van het vuur en doe de zalm en de gehakte dille erdoor
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
conny31
Gelegenheid