Rijst met broccoli en rozijnen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/08/1998 - 09:47
Bereidingswijze
Kook de broccoli roosjes in 5 min. in water met weinig zout en giet ze af. Verhit de olie en fruit hierin de uiringetjes. Voeg de gewelde rozijnen toe en laat ze circa 5 min. meestoven. Voeg de gekookte broccoliroosjes en de reepjes tomaat toe.
Klop de ingredienten voor de vinaigrette door elkaar en giet ze over het groenten mengsel. Meng de warme rijst erdoor.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een warm bijgerecht met verschillende groenten en rozijnen.
Ingrediƫnten
100 gr. snelkookrijst
100 gr. broccoli in roosjes
zout
1 eetl. olie
6 lente-uitjes in ringetjes
75 gr. gewelde rozijnen
2 tomaten ontveld en in reepjes
Voor de vinaigrette:
2 eetl. witte wijnazijn
3 eetl. zonnebloemolie
1 mespunt kaneel
1 mespunt nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Lekker met bijvoorbeeld runder- of blindvink.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
98
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
639
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy