Bereidingswijze
Laat de eendenborstfilets een uur marineren in de Jerk marinade.In een pannetje de fijngesnipperde ui stoven in wat boter. Bak de eendenborstfilets in een pan met boter naar smaak rood of goed doorbakken. Zet opzij.Blus de pan met het appelsienen- en citroensap en de rum. Voeg de gestoofde ui en de appelsienenmarmelade toe en breng op smaak.Dien de eendenborstfilet op in stukjes gesneden, overgoten met saus en geef er gebakken zoete aardappelen bij met verse kruiden. Versier de borden met schijfjes- en schilletjes appelsien en met physalis.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
boter: 50 gram
sinaasappelsap: 25 cl
sap van citroen: 1 soeplepel
sinaasappel: 1
gesnipperde ui: 1
physalis
rum: 1 druppelglas
magret van gerookte eend: 4
verse kruiden
moes van sinaasappellen: 2 soeplepels
Jerk seasoning in poeder: 2 soeplepels
zoete bataat gesneden in blokjes
sinaasappelsap: 25 cl
sap van citroen: 1 soeplepel
sinaasappel: 1
gesnipperde ui: 1
physalis
rum: 1 druppelglas
magret van gerookte eend: 4
verse kruiden
moes van sinaasappellen: 2 soeplepels
Jerk seasoning in poeder: 2 soeplepels
zoete bataat gesneden in blokjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
979800
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
2589
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid