Bereidingswijze
Bak de eendenborsten gedurende 10 min langs de velkant en nog eens 3 min langs de andere kant.- Snij de perziken in stukken en bevochtig ze met de schuimwijn. Laat alles gedurende 15 min koken, mix het geheel met een mixer en doe door een zeef.- Breng op smaak met peper en zout, voeg de perzikenlikeur toe en de suiker. - Snij de borstjes in schijfjes en schik ze op een bord. Hak de basilicum en voeg deze op het laatste bij de saus. - Overgiet het vlees met de saus en leg het schijfje ham ernaast.- Werk af met eventueel wat schijfjes perzik, wat tuinkers of kervel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nu er verse perziken zijn!!
Ingrediƫnten
champagne of schuimwijn: 2,50 dl
tuinkers
eendenborstfilets: 2
gedroogde ham: 4 sneetjes
perziken: 4
peper en zout
basilicumblaadjes: 4
suiker: 2 soeplepels
likor van perziken: 4 soeplepels
tuinkers
eendenborstfilets: 2
gedroogde ham: 4 sneetjes
perziken: 4
peper en zout
basilicumblaadjes: 4
suiker: 2 soeplepels
likor van perziken: 4 soeplepels
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
979798
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
1118
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid