Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180?.Maak de zuringbladeren schoon,hak ze grof en laat ze enkele minuten slinken in een beetje boter met zout en peper.Spoel en droog de binnenkant van de zalm.Vul de zalm met zuring,bak 30 a 40 minuten (afhankelijk van de gewenste gaarheid) in een beboterde schotel in de oven. Bereid de saus:hak de sjalotten zeer fijn en doe ze in een pan samen met de witte wijn en de azijn.Laat dit alles goed inkoken.Enkele minuten voor het einde van de kooktijd van de zalm werk je de saus af:plaats de pan met het ingekookte vocht in een bain-marie en voeg geleidelijk de boter toe terwijl je blijft roeren. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het vel en de centrale graat van de zalm en snijd hem in stukken. Leg de stukken op een warme schotel,samen met de zuringvulling.Overgiet alles met saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Speciaal en gemakkelijk.
Ingrediƫnten
boter: 100 gram
zout
sjalotten: 2
zurkel bosjes: 2 bloemkoolroosjes
witte peper
witte wijnazijn: 6 cl
stuk zalm : 800 gram
droge witte wijn: 6 cl
zout
sjalotten: 2
zurkel bosjes: 2 bloemkoolroosjes
witte peper
witte wijnazijn: 6 cl
stuk zalm : 800 gram
droge witte wijn: 6 cl
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
979796
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
499
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid