Vlaamse bloemkoolsla

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/30/2002 - 15:48
Bereidingswijze
-schik de roosjes op een met slabladeren (gewassen en droog gedept)bedekte schotel
Voor de saus :
-wrijf de eieredooier door een zeef en hak de eiwitten; meng met alle ingredienten tot en met de basilicum
-leng de saus aan met het kooknat van de bloemkool
-afproeven en eventueel bijkruiden
-begiet de bloemkool met de saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vlaams gerecht dat eenieder zal bekoren; snel klaar en een sublieme slasaus
Ingrediƫnten
1 bloemkool; 1 dl melk; klontje boter;slabladeren
Voor de slasaus:
-2 hard gekookte eieren
-1 eierdooier
-1 eetlepel citroensap
-geraspte schil van 1/2 citroen
-snuifje zout
-olie
-dragonmosterd
-1 geraspte ui
-1 eetlepel kappertjes
-1 eetlepel ansjovispasta
-1 eetlepel fijn gehakte augurk
-1 eetlepel fijn gehakte peterselie
-1 eetlepel fijn gehakte basilicum
-garnalen of stukjes krab
Leuke tips
Als garnering strooi er wat gepelde garnalen over, of enkele stukjes krabvlees
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
979621
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
860
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-verdeel de schoongemaakte bloemkool in roosjes en kook deze in melk met een klontje boter gaar, maar nog knapperig
-laat ze uitlekken en bewaar het kooknat
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid