Bereidingswijze
-doe de bouillon in een pannetje
-voeg de voor geweekte en goed uitgeknepen gelatine eraan toe
-op een klein vuur roeren tot de gelatine is opgelost
-klop de eierdooiers los en giet al roerend bij de bouillon
-giet dit mengsel terug in het pannetje en roeren tot het aandikt (circa 5 min)
-maal het kippevlees in de molen, samen met de amandelen
-voeg dit bij de bouillon en kruiden naar smaak
-laten afkoelen
-klop de slagroom stijf en schep deze onder de afgekoelde massa
-voeg de voor geweekte en goed uitgeknepen gelatine eraan toe
-op een klein vuur roeren tot de gelatine is opgelost
-klop de eierdooiers los en giet al roerend bij de bouillon
-giet dit mengsel terug in het pannetje en roeren tot het aandikt (circa 5 min)
-maal het kippevlees in de molen, samen met de amandelen
-voeg dit bij de bouillon en kruiden naar smaak
-laten afkoelen
-klop de slagroom stijf en schep deze onder de afgekoelde massa
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
zeer smakelijke vulling
Ingrediƫnten
-1/4 l kippebouillon
-2 blaadjes gelatine
-3 eierdooiers
-75 g amandelen
-200 g gaar kippewitvlees
-zout
-cayennepeper
-1/8 l slagroom
-2 blaadjes gelatine
-3 eierdooiers
-75 g amandelen
-200 g gaar kippewitvlees
-zout
-cayennepeper
-1/8 l slagroom
Leuke tips
Ijskoud laten worden in de koelkast
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
979569
Homepage ID
1090993
Smaak
R
Teller
262
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid