Groentefrittata met humus en olijven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 07/26/2002 - 15:25
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarisch hoogstandje; het feest kan beginnen (dit recept is voor 30 stuks)prachtig decoratief en vooral beregezond en lekker
Ingrediƫnten
Voor de humus:
-425 g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
-2 teentjes look (uitgeperst)
-75 ml citroensap
-2 el yoghurt
Verder:
-2 grote rode paprika
-600 g rode zoete aardappelen
-500 g auberginne
-3 el olijfolie
-2 preien (in dunne plakjes)
-2 lookteentjes (uitgeperst)
-250 g courgette (gesneden in dunne plakjes)
-8 eieren (losgeklopt)
-2 el verse basilicum (fijngehakt)
-125 g parmezaanse kaas (geraspt)
-60 g zwarte olijven (ontpit en gehalveerd om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of mixer
Leuke tips
Snij de frittata in 30 vierkantjes en verdeel hierover de humus en de olijfjes
Presenteer op een mooie schotel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
978860
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
3218
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-pureer de kikkererwten,look,citroensap en yoghurt met wat peper in de mixer
-snij de paprika's in 4 en verwijder zaadlijsten, leg ze met het vel naar boven onder een hete grill tot het vel zwart is en blaasjes vertoont
-laat de paprika's afkoelen in een plastic zak en verwijder het vel
-snij de aardappelen in plakjes van 1 cm en kook ze net gaar, en giet het water af
-snij de aubergines in plakjes van 1 cm en verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan van 23 cm : bak de prei en knoflook in 1 min op matig vuur zacht; de courgette 2 min meebakken
-hou het groentemengsel apart
-verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de plakjes auberginne in porties, 1 min aan beide kanten tot ze goudbruin zijn
-bekleed de bodem van de pan met de helft van de plakjes en verdeel hierover het preimengsel
-leg hierover de paprika, de rest van de aubergineplakjes en de aardappel
-meng eieren,basilicum,kaas en wat peper in een kom
-giet dit over de groenten en bak het mengsel op een laag vuur in 15 min bijna gaar
-zet de koekenpan 3 min onder een voorverwarmde grill tot de frittata gaar is
-laat 10 min afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid