Aardappelcrepes met eendenvulling

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 07/26/2002 - 15:06
Bereidingswijze
-bestrooi defilets met zout en peper aan beide kanten
-verwarm een koekenpan met antikleeflaag,en schroei de filets op matig vuur aan beide kanten dicht
-leg ze met het vel naar boven op een rooster in een ovenschaal en bak ze in 20 min gaar
-laat ze 5 min op een warme plek staan
-meng olijfolie,sinaasappel en limoensap,siroop,sinaasappelrasp, suiker en komijn in een afsluitbare pot en schud zeer goed
-verwijder het vel van de filets en snij het vlees in stukjes
-wikkel het vlees in folie en hou het warm in de oven
-leg de geraspte zoete aardappel tussen keukenpapier en druk er zoveel mogelijk vocht uit
-roer de aardappel met de koriander door het beslag
-schep 1 eetlepel beslag in een ban met antikleeflaag, of in een ingevette crepepan
-verdeel het beslag snel met de bolle kant van de lepel, zodat crepes ontstaan van circa 12 cm
-bak de onderkant licht bruin, en dan de andere zijde
-maak alzo 24 crepes en stapel ze op elkaar onder folie en hou ze warm in de oven
-leg de crepes plat neer en schep op een kwart van onderen wat vlees
-besprenkel dit met wat granaatsiroopdressing en strooi hierop wat koreander
-vouw de crepes dubbel en daarna nog eens dubbel
Vertel iets leuks over dit recept
Gastronomisch voorgerecht, of schitterend idee voor op een koud buffet. Dit recept is voor 24 stuks
Ingrediƫnten
-125 g bloem
-1/2 theelepel dubbelkoolzure soda
-3 eieren (losgeklopt)
-3,8 dl melk
-1 el olijfolie
-2 theelepels komijn
-3 eendeborst filets (circa 450 g)
-60 ml olijfolie
-2 el sinaasappelsap
-1 el limoensap
-1 theelepel granaatappelsiroop
-1/4 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
-12 theelepel suiker
-snuifje komijn
-60 g rode zoete aardappel(fijngeraspt)
-2 el vers gehakte koriander
-verse koriander (extra)
-
Leuke tips
Tip : de crepes en het vlees kan je 1 dag op voorhand serveren; bewaar in de koelkast en warm ze op in aluminiumfolie
-de dressing idem dito
serveer op een mooie schaal en leg ze schuin naast elkaar; warm en lauw warm is het beste ; koud kan natuurlijk ook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
978855
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
722
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de oven voor op 200?C
-zeef bloem en soda in een kom en maak een kuiltje in het midden
-meng eieren,melk,olijfolie en komijn, en voeg dit al kloppend geleidelijk toe aan de bloem; tot een glad beslag ontstaat
-zet de kom afgedekt 30 min in de koelkast
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid