Bereidingswijze
Beslag:
-zeef de bloem met een snuifje zout in een kom
-roer het bieslook erdoor en maak een kuiltje in het midden
-klop er geleidelijk de eierdooier door en meng de melk , tot er een glad en romig beslag ontstaat
-zet het beslag 15 min weg
-vet een koekenpan met antibaklaag in en schep theelepels beslag in de pan
-zodra er blaasjes op de taartjes verschijnen, bak je de andere kant
-laat ze afkoelen op een rooster
-zeef de bloem met een snuifje zout in een kom
-roer het bieslook erdoor en maak een kuiltje in het midden
-klop er geleidelijk de eierdooier door en meng de melk , tot er een glad en romig beslag ontstaat
-zet het beslag 15 min weg
-vet een koekenpan met antibaklaag in en schep theelepels beslag in de pan
-zodra er blaasjes op de taartjes verschijnen, bak je de andere kant
-laat ze afkoelen op een rooster
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met dit smeersel op Uw eigen gebakken mini taartjes zult U veel succes hebben (dit recept is voor 30 stuks)
Ingrediƫnten
-125 g gerookte zalm
-2 theelepels zacht gemaakte boter
-1 kleine ui (zeer fijn gehakt)
-1 1/2 theelepel mierikswortel uit een potje
-30 g zachte boter (extra)
-3 theelepel dragon (fijn gehakt)
-1 limoen (in schijfjes en dan in kleine puntjes gesneden)
-zalmkaviaar of zwarte kaviaar (garnering)
Beslag:
-60 g zelfrijzend bakmeel
-1 el bieslook (grofgekakt)
-1 eierdooier (losgeklopt)
-1,3 dl melk
-
-2 theelepels zacht gemaakte boter
-1 kleine ui (zeer fijn gehakt)
-1 1/2 theelepel mierikswortel uit een potje
-30 g zachte boter (extra)
-3 theelepel dragon (fijn gehakt)
-1 limoen (in schijfjes en dan in kleine puntjes gesneden)
-zalmkaviaar of zwarte kaviaar (garnering)
Beslag:
-60 g zelfrijzend bakmeel
-1 el bieslook (grofgekakt)
-1 eierdooier (losgeklopt)
-1,3 dl melk
-
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of een mixer
Leuke tips
-verdeel de pate over de taartjes en garneer ze met een puntje limoen en wat kaviaar
***maak eventueel de taartjes 3 uur van tevoren en bewaar ze in de koelkast
***maak eventueel de taartjes 3 uur van tevoren en bewaar ze in de koelkast
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
978851
Homepage ID
1090993
Smaak
R
Teller
237
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-snij de zalm grof
-verwarm de boter in een pan en bak hierin de ui zacht aan
-doe zalm ;ui;mierikswortel en extra boter in de keukenmachine
-voeg zout en peper toe naar smaak en meng alles tot een glad geheel
-meng de dragon er kort door
-verwarm de boter in een pan en bak hierin de ui zacht aan
-doe zalm ;ui;mierikswortel en extra boter in de keukenmachine
-voeg zout en peper toe naar smaak en meng alles tot een glad geheel
-meng de dragon er kort door
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid