Garnalen-citroenpate

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/25/2002 - 19:42
Bereidingswijze
-smelt de boter in een pan
-als de boter schuimt de look en de garnaaltjes al roerend warmen in 3 a 4 min.
-laat ze afkoelen
-doe de garnalen in de keukenmachine, voeg citroenschil (geraspt); het citroensap en de nootmuskaat toe
-pureer alles in 20 sec tot een grof mengsel
-op smaak brengen met zout en peper
-voeg de mayonaise en het bieslook toe
-zet de machine 20 sec aan
-schep het mengsel in een schaal en zet deze in de koelkast gedurende 1 uur
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk broodbeleg ; eenvoudig recept
Ingrediƫnten
-100 g boter
-3 uitgeperste lookteentjes
-750 g gepelde garnalen
-1 theelepel geraspte citroenschil
-3 eetlepels citroensap
-1/4 theelepel nootmuskaat
-zout en peper
-2 eetlepels mayonaise
-2 eetlepels vers bieslook
Leuke tips
Lekker op toast of op kleine sla-witlofblaadjes gesmeerd
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
978781
Homepage ID
1090993
Smaak
R
Teller
131
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid