Grand Marnier Pate

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/25/2002 - 19:25
Bereidingswijze
-smelt de boter in een pan en bak de ui met de look tot de ui zacht is
-bak de stukjes eendenvlees of kippelevertjes 5 a 10 min mee
-alles in de mixer en voeg er sinaasappelsap en grand marnier; zure room en peper bij
-pureer het geheel glad
-leg 2 schijfjes sinaasappel met wat bieslook of peterselie op de bodem van een schotel (inhoud 0,5 l)
-klop de gelatinepoeder krachtig door de hete kippenbouillon
-giet het mengsel in de stenen schotel over de schijfjes sinaasappel (laagje van circa 1 cm)
-zet het geheel in de koelkast om op te stijven
-schep de pate over de gelatine en druk hem lichtjes aan en strijk de bovenkant glad
-plaats de pate in de koelkast om op te stijven
-draai de schotel om en stort de pate op een schaal
Vertel iets leuks over dit recept
Delicieuse pate om over een knapperige toast uit te smeren
Ingrediƫnten
-90 g boter
-1 gesnipperde ui
-1 uitgeperst teentje look
-250 g stukjes eendenvlees of kippelevertjes
-2 eetlepels sinaasappelsap
-1 eetlepel grand marnier
-1 eetlepel zure room
-versgemalen peper
-2 schijfjes sinaasappel
-een beetje gesneden bieslook of peterselie
-1 1/2 theelepel gelatinepoeder
-1,3 dl kippenbouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
-mixer

***dit recept is voor 10 a 15 personen***
Leuke tips
Origineel voor een aperitief begeleider op een tuinfeest of receptie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
978774
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
395
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid