Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210?. Snij de sneetjes spek in stukjes. Plaats de stukken konijn in een beboterde ovenschotel en kruid met zout en peper. Plaats de kruiden,de look,de jeneverbessen en het spek tussen de stukken konijn en overgiet met het bier en de gezeefde tomaten.Laat 1 uur bakken in de oven terwijl je de stukken konijn om de tien minuten draait. Dien deze schotel op met rijst of met pasta. Een tip: Je kan het bier vervangen door vleesbouillon.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
look: 12 teentjes
jeneverbessen: 2 soeplepels
boter: 30 gram
witbier: 0,50 liter
gesneden konijn: 1,50 kg
laurier: 4 blaadjes
peper en zout
rozemarijn: 2 takjes
fijne sneetjes gerookt spek: 200 gram
gearomatiseerde gezeefde tomaten: 1 blik
jeneverbessen: 2 soeplepels
boter: 30 gram
witbier: 0,50 liter
gesneden konijn: 1,50 kg
laurier: 4 blaadjes
peper en zout
rozemarijn: 2 takjes
fijne sneetjes gerookt spek: 200 gram
gearomatiseerde gezeefde tomaten: 1 blik
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
978617
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
1378
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid