Bereidingswijze
-meng de aardbeienpuree met de gezeefde poedersuiker en de cognac
-giet deze saus over de aardbeien (egeltjes)
-plaats de egel"aardbeien" in de koelkast, tot wanneer je ze gaat serveren
-giet deze saus over de aardbeien (egeltjes)
-plaats de egel"aardbeien" in de koelkast, tot wanneer je ze gaat serveren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Originele toets aan de aardbei; een streling voor het oog en...de mond.
Ingrediƫnten
-250 g grote aardbeien
-30 g tot stokjes gesneden amandelen
Voor de saus :
-100 g aardbeien
-2 kleine glaasjes cognac
-3 eetlepels poedersuiker
-30 g tot stokjes gesneden amandelen
Voor de saus :
-100 g aardbeien
-2 kleine glaasjes cognac
-3 eetlepels poedersuiker
Leuke tips
Lekker bij de koffie ; op een feestje, of zomaar
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
978154
Homepage ID
1090993
Smaak
Z
Teller
430
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-het eerste wat we van de aardbeien gaan maken zijn egeltjes
We wassen de aardbeien en ontdoen ze van de steeltjes; laten uitlekken en voorzichtig droogdeppen
-we beprikken de aardbeien rondom met amandelstiftjes, zodat de aardbeien op een egel lijken met de vele stekelige pennen
-de 100 g aardbeien pureren met een vork of de mixer
We wassen de aardbeien en ontdoen ze van de steeltjes; laten uitlekken en voorzichtig droogdeppen
-we beprikken de aardbeien rondom met amandelstiftjes, zodat de aardbeien op een egel lijken met de vele stekelige pennen
-de 100 g aardbeien pureren met een vork of de mixer
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid