Parmentiersalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/22/2002 - 08:58
Bereidingswijze
-de 3 eetlepels azijn mengen met de bouillon,zout en peper
-giet dit vocht over de aardappelen
-hak 3 van de eieren fijn
-snij de uien in kleine blokjes en strooi samen met de eieren over de ardappelen
-roer de mayonaise met de room; breng op smaak met zout,peper en azijn
-van de kervel enkele blaadjes bewaren als garnering ; de rest fijn hakken en door de saus roeren
-de nog lauw-warme aardappelen voorzichtig mengen met de veredelde mayonaise
-half uur laten intrekken
-de salade overdoen in een schotel, versieren met de in plakken gesneden laatste ei en de blaadjes kervel
-koud laten worden in de koelkast
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een van de beste aardappelsalades, genoemd naar de Franse landbouwkundige Antoine Parmentier, die veel over voeding heeft geschreven.Een klassieker van een gerecht.
Ingrediƫnten
-4 eieren
-750 g aardappelen
-3 eetlepels kruidenazijn
-6 eetlepels warme bouillon
-zout en zwarte peper
-2 uien
-125 g mayonaise
-1/8 l room
-2 eetlepels kruidenazijn
-kervel
Leuke tips
Perfect bij de BBQ of koude schotels.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
978149
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
2165
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze en laat ze koud worden
-de schoongeboende aardappelen met koud water op het vuur zetten (gerekend van het kookpunt in circa 30 min laten gar worden; afgieten en laten schrikken onder de koude kraan en pellen
-snij de aardappels in blokjes en doe ze over in een kom
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid