Bereidingswijze
Serveer de sneetjes gevulde paprika op de met boter gesmeerde sneetjes brood
-was de druiven en verwijder de steel; halveer ze in de lengte en verwijder de pitjes ; de olijven laten uitlekken
Leg op elke plak paprikakaas 1/2 druif en een olijf
-was de druiven en verwijder de steel; halveer ze in de lengte en verwijder de pitjes ; de olijven laten uitlekken
Leg op elke plak paprikakaas 1/2 druif en een olijf
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een niet alledaags koud gerecht voor Uw party; het smaakt pikant en is toch fris.Een topper bij het aperitief.
Ingrediƫnten
-1 groene en 1 rode paprika (elk 150 g)
-200 g roomkwark of Gervais
-75 g roquefort of bluefort
-2 eetlepels boter
-fijngemalen witte peper uit de molen
Verder:
-boter om in te vetten
-6 sneetjes donkerbruin roggebrood
-6 sneetjes wit brood
-50 g druiven
-6 gevulde olijven om te garneren
-200 g roomkwark of Gervais
-75 g roquefort of bluefort
-2 eetlepels boter
-fijngemalen witte peper uit de molen
Verder:
-boter om in te vetten
-6 sneetjes donkerbruin roggebrood
-6 sneetjes wit brood
-50 g druiven
-6 gevulde olijven om te garneren
Leuke tips
***door het kaasmengsel kan U (als je dit wenst) nog een half geperst lookteentje en verse tuinkruiden mengen.
Deze sneetjes smaken zeer goed bij wijn, coctails, kortom een fantastisch hapje
Deze sneetjes smaken zeer goed bij wijn, coctails, kortom een fantastisch hapje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
978147
Homepage ID
1090993
Smaak
P
Teller
337
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-snij van de paprika's een kapje af en verwijder de zaadlijsten
-goed wassen en droogdeppen
-de roomkwark in een grote kom doen
-de roquefort erboven door een zeef drukken en de boter in klontjes toevoegen
-alles goed mengen tot een egale massa
-op smaak brengen met zout en peper
-vul de paprika's met lepels tegelijk (er mogen geen luchtbellen in voorkomen; goed aandrukken
-wikkel de gevulde paprika's in aluminiumfolie en zet ze enige uren in de koelkast
-vlak voor het serveren, met een zeer scherp mes de paprika in 12 plakken snijden
-goed wassen en droogdeppen
-de roomkwark in een grote kom doen
-de roquefort erboven door een zeef drukken en de boter in klontjes toevoegen
-alles goed mengen tot een egale massa
-op smaak brengen met zout en peper
-vul de paprika's met lepels tegelijk (er mogen geen luchtbellen in voorkomen; goed aandrukken
-wikkel de gevulde paprika's in aluminiumfolie en zet ze enige uren in de koelkast
-vlak voor het serveren, met een zeer scherp mes de paprika in 12 plakken snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid