Paprika met kwarkvulling

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/22/2002 - 08:40
Bereidingswijze
Serveer de sneetjes gevulde paprika op de met boter gesmeerde sneetjes brood
-was de druiven en verwijder de steel; halveer ze in de lengte en verwijder de pitjes ; de olijven laten uitlekken
Leg op elke plak paprikakaas 1/2 druif en een olijf
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een niet alledaags koud gerecht voor Uw party; het smaakt pikant en is toch fris.Een topper bij het aperitief.
Ingrediƫnten
-1 groene en 1 rode paprika (elk 150 g)
-200 g roomkwark of Gervais
-75 g roquefort of bluefort
-2 eetlepels boter
-fijngemalen witte peper uit de molen
Verder:
-boter om in te vetten
-6 sneetjes donkerbruin roggebrood
-6 sneetjes wit brood
-50 g druiven
-6 gevulde olijven om te garneren
Leuke tips
***door het kaasmengsel kan U (als je dit wenst) nog een half geperst lookteentje en verse tuinkruiden mengen.
Deze sneetjes smaken zeer goed bij wijn, coctails, kortom een fantastisch hapje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
978147
Homepage ID
1090993
Smaak
P
Teller
337
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-snij van de paprika's een kapje af en verwijder de zaadlijsten
-goed wassen en droogdeppen
-de roomkwark in een grote kom doen
-de roquefort erboven door een zeef drukken en de boter in klontjes toevoegen
-alles goed mengen tot een egale massa
-op smaak brengen met zout en peper
-vul de paprika's met lepels tegelijk (er mogen geen luchtbellen in voorkomen; goed aandrukken
-wikkel de gevulde paprika's in aluminiumfolie en zet ze enige uren in de koelkast
-vlak voor het serveren, met een zeer scherp mes de paprika in 12 plakken snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid