rokerssalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 07/13/2002 - 22:50
Bereidingswijze
Een bord bekleden met heel voorzichtig gewassen en goed uitgelekt spinazieblad.
Bloemkool,prei,paprika,courgette en selderij klein snijden en twee minutenin ruim water koken. Onder koud stromend water afspoelen.Een saus maken van de zeven ingredientenen (zie boven),en de groente daarmee voorzichtig mengen.De salade op de spinazie scheppen en bestrooien met de ringetjes rode pepertjes
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is een recept uit de Libanese keuken die is gestolen uit het Groot Arabisch kookboek van Janny de Moor
Ingrediƫnten
500 gram vers heel blad spinazie
De volgende soorten groenten in totaal 1 kilo. dus van alles 100 gram.
Bloemkool,Prei,Paprika,Courgettes, Bleekselderij.

Saus:
half bosje fijn gehakte peterselie.
10 eetlepels olijfolie.
5 eetlepels citroensap.
1 klein potje kappertjes
5 theelepels vloeibare honing.
1 geperste knoflookteen.
En voor de garnering wat in ringetjes gesneden rode pepertjes.

Hulpmiddelen & keukengerei
Groot mes
Klein mesje
Leuke tips
Doordat er veel gezonde groente in dit gerecht voorkomt en helpt ( maar dat is niet zeker)tegen kanker, zou de SLOGAN bij deze salade kunnen zijn ROOK VERSTANDIG EET EEN SALADE.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
975555
Homepage ID
1128805
Smaak
A
Teller
1574
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spinazie voorzichtig wassen en uit laten lekken.
Alle verdere groentes snijden.
Groot bord of schaal insmeren met een teentje knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lowbudgetdiner
Gelegenheid