Bereidingswijze
-smelt 1/3 van de boter in een grote braadpan, als de boter begint te schuimen, de levertjes rondom aanbakken in circa 4 min
-niet te lang bakken (ze moeten zacht en een beetje rose blijven)
-goed kruiden met zout ,peper,bonekruid en goed mengen
-giet de cognac in de pan, neem ze af het vuur en steek aan met een vuurtje
-laat de pan kantelen om de vlam aan te houden en tegelijkertijd de levertjes met het nat te overgieten
-doe alles in een mixer en meng tot alles homogeen is
-verdeel de rest van de boter in kleine stukjes en doe dit in een verwarmde aardewerk schaal
-giet de leverpuree erover heen en klop het mengsel grondig met de hand, om de boter er goed door te mengen
-proeven op smaak en eventueel wat bijkruiden
-druk de pate met de achterzijde van een vork plat
-maak met de tanden van de vork een kris-kras patroon er boven op
-als de pate afgekoeld is , hem in de koelkast plaatsen tot het gebruik
-niet te lang bakken (ze moeten zacht en een beetje rose blijven)
-goed kruiden met zout ,peper,bonekruid en goed mengen
-giet de cognac in de pan, neem ze af het vuur en steek aan met een vuurtje
-laat de pan kantelen om de vlam aan te houden en tegelijkertijd de levertjes met het nat te overgieten
-doe alles in een mixer en meng tot alles homogeen is
-verdeel de rest van de boter in kleine stukjes en doe dit in een verwarmde aardewerk schaal
-giet de leverpuree erover heen en klop het mengsel grondig met de hand, om de boter er goed door te mengen
-proeven op smaak en eventueel wat bijkruiden
-druk de pate met de achterzijde van een vork plat
-maak met de tanden van de vork een kris-kras patroon er boven op
-als de pate afgekoeld is , hem in de koelkast plaatsen tot het gebruik
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een ambachtelijke gemengde kippe-en gevogelte leverpastei; verras Uw gasten.
Ingrediƫnten
-700 g gemengde levertjes (kip-eend-kalkoen-gans en wild gevogelte)
-350 g boter
-zout en zwarte peper
-1 theelepel gedroogd bonenkruid of marjolein
-4 eetlepels cognac
-350 g boter
-zout en zwarte peper
-1 theelepel gedroogd bonenkruid of marjolein
-4 eetlepels cognac
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
Leuke tips
-30 min op kamertemperatuur zetten alvorens aan te snijden
-serveer er dunne sneetjes toost bij of stukjes stokbrood
***eenmaal aangesneden kan hij maximaal 7 dagen behouden worden in de koelkast****
-serveer er dunne sneetjes toost bij of stukjes stokbrood
***eenmaal aangesneden kan hij maximaal 7 dagen behouden worden in de koelkast****
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
973681
Homepage ID
1090993
Smaak
A
Teller
621
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-verwijder de vliesjes, en kanaaltjes van de levertjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid