Donkozakeneieren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/10/2002 - 13:02
Bereidingswijze
-vermeng de groentjes;de biet;kabeljauw met de garnalen
-de helft van de ansjovisfilets in kleine stukjes snijden en bijvoegen
-aanmaken met slasaus (gelijke delen mayonnaise en zure room)
-wegzetten in de koelkast en koud laten worden
-was de tomaten en hol ze uit
-zet ze op de slabladeren en snij er eventueel aan de onderkant een stukje af, zodat ze beter blijven rechtstaan
-vul ze met de salade en dek elke tomaat af met een half gepeld ei
-garneren met mayonnaise of met hetzelfde mengsel mayonnaise en zure room
-leg er de reepjes ansjovis die over zijn erover
-strooi de kappertjes erover
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze salade kan ook met andere vissoorten gemaakt worden zoals krab, tong, schelvis.
Ingrediƫnten
-4 hardgekookte eieren
-8 tomaten
-8 ansjovisfilets
-1 pakje diepvries gemengde groentjes
-1 rode gekookte biet
-200 g gepocheerde kabeljauw
-50 g gepelde garnalen
-mayonaise
-zure room
-kappertjes
-slabladeren
Leuke tips
Geef bij deze heerlijke salade een droge witte wijn
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
973393
Homepage ID
1090993
Smaak
P
Teller
419
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-ontzout de ansjovis in melk
-kook de gemengde groentjes gaar, maar nog knapperig en laat ze uitlekken
-pel de biet en snij in kleine stukjes
-snij de kabeljauw ook in blokjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid