Bereidingswijze
-kook ondertussen de eieren in kokend water, max 4 min, zodat de dooier nog niet helemaal hard is
-spoel ze af onder de koude kraan en pel ze
-leg de gepelde eieren in de barquettes
-roer de ganzeleverpastei tot een creme en vul er een garneerspuit mee
-spuit de eieren rondom mee op
-leng de mayonnaise met de room aan en verdeel deze saus over de eieren
-snij de aspic in kleine blokjes en garneer de schotel ermee
-strooi wat paprikapoeder over de eieren
-garneer verder met tuinkers (rondom de eieren)
-spoel ze af onder de koude kraan en pel ze
-leg de gepelde eieren in de barquettes
-roer de ganzeleverpastei tot een creme en vul er een garneerspuit mee
-spuit de eieren rondom mee op
-leng de mayonnaise met de room aan en verdeel deze saus over de eieren
-snij de aspic in kleine blokjes en garneer de schotel ermee
-strooi wat paprikapoeder over de eieren
-garneer verder met tuinkers (rondom de eieren)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Genoemd naar het "ei"van Colombus; dit is een delicatesse
Ingrediƫnten
-5 blaadjes witte gelatine
-1/4 l vleesbouillon
-1/2 theelepel wijnazijn
-1 theelepel witte wijn
-8 eieren
-8 barquettes (ovale pasteivormpjes)
-1 klein blikje ganzeleverpastei
-3 eetlepels mayonnaise
-1 eetlepel room
-paprikapoeder (edelzoet)
-sterrekers
-1/4 l vleesbouillon
-1/2 theelepel wijnazijn
-1 theelepel witte wijn
-8 eieren
-8 barquettes (ovale pasteivormpjes)
-1 klein blikje ganzeleverpastei
-3 eetlepels mayonnaise
-1 eetlepel room
-paprikapoeder (edelzoet)
-sterrekers
Leuke tips
geef bij dit hors d'oeuvre een koele mousserende witte wijn
**onder de eieren eventueel wat aspic leggen, zodat de deegvormpjes niet slap kunnen worden, van de saus**
**onder de eieren eventueel wat aspic leggen, zodat de deegvormpjes niet slap kunnen worden, van de saus**
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
973381
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
224
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-week de gelatine in koud water
-vermeng de hete bouillon met de azijn, witte wijn, en roer er de uitgeknepen gelatine doorheen, zodra het mengsel iets is afgekoeld
-roer tot de gelatine volledig is opgelost en giet de nog vloeibare gelei op een schotel met opstaande rand
-zet deze op een koele plaats zodat de gelei kan opstijven
-vermeng de hete bouillon met de azijn, witte wijn, en roer er de uitgeknepen gelatine doorheen, zodra het mengsel iets is afgekoeld
-roer tot de gelatine volledig is opgelost en giet de nog vloeibare gelei op een schotel met opstaande rand
-zet deze op een koele plaats zodat de gelei kan opstijven
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid