Huisgemaakte smeerpate

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/09/2002 - 16:50
Bereidingswijze
-bekleed een patepotje met de lapjes ontbijtspek en vullen met het mengsel
-afdekken met nog een paar plakjes spek en leg het laurierbladje erop
-deksel op het potje doen en au-bain-marie in de voorverwarmde oven plaatsen
baktijd = 3 uur op 175?C
-vul zonodig het water bij
-het potje laten afkoelen met een steen op het deksel
-bewaar enkele dagen in de koelkast
-
Vertel iets leuks over dit recept
Maak zelf eens je eigen pate, en verras eenieder met deze zachte pate met een pikant smaakje
Ingrediƫnten
-250 g kalfs of varkensgehakt
-500 g kalfs of rundslever
-100 g ossentong
-50 g vet spek
-4 jeneverbessen
-zout en vers gemalen zwarte peper
-8 groene olijven
-1 teentje knoflook
-3 eetlepels sherry
-8 plakjes ontbijtspek
-1 laurierblaadje
Hulpmiddelen & keukengerei
een gehaktmolen en een patepotje
Leuke tips
Met stokbrood serveren ; ook zeer gezellig bij een wijnavondje
Bij pate smaakt zowel rode als witte wijn
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
973192
Homepage ID
1090993
Smaak
P
Teller
2755
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-het gehakt ; de lever; de helft van de ossentong en het vette spek door de gehaktmolen halen
-is het niet fijn genoeg, herhaal de bewerking
-doe alles in een kom en vermeng het, met het grof gesneden restant van de ossetong ; de gekneusde jeneverbessen; wat zout ; peper ; grof gehakte groene olijven ; look uit de pers en de sherry
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid