Mousse de volaille

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/08/2002 - 12:56
Bereidingswijze
-in de mixer de cognac ; jenever ; ui en look; jeneverbessen; tijm, basilicum en de oregano
-mixen tot alles fijn is
-een voor een de levertjes toevoegen, samen met de klontjes overgebleven roomboter
-als alles goed vermengd is en de boter verdwenen is, het geheel op smaak afproeven
-eventueel wat zout-peper of cognac toevoegen
-nog even alles mixen
-laten opstijven in de koelkast
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke mousse, uitstekend als aperitiefhapje - een aanrader !!!
Ingrediƫnten
2 flinke uien
-20 jeneverbessen
-3 knoflooktenen
-2 theelepels zout
-150 g roomboter
-vers gemalen witte peper
-1 theelepel gedroogde tijm
-2 theelepels basilicum
-2 theelepels oregano
-300 g kippelevertjes
-50 g boter
-5 laurierblaadjes
-1 glas cognac
-1 glaasje jenever
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
Leuke tips
serveer in een potje en geef er stokbrood bij of besmeer de sneetjes stokbrood en serveer alzo
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
972801
Homepage ID
1090993
Smaak
P
Teller
480
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-smelt 50 g van de boter, voeg de laurierblaadjes erbij en laat de levertjes onder voortdurend keren hier bijna gaar in worden
-veerwijder de laurierblaadjes
-hak de ui en de look fijn
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid