Mosselballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/08/2002 - 12:38
Bereidingswijze
-de ui, de boter, water en wijn, beetje zout en de geplette peper in een flinke pan doen
-voeg de mosselen toe en koken tot de schelpen open zijn
-haal de mosselen uit de schelpen en hak ze fijn
-vermeng het gehakt met de fijngehakte mosselen; het ei; het fijn gesneden uitje; de look uit de pers; zout; peper; fijngehakte peterselie en de tomatenketchup
-op smaak afproeven en rol er balletjes van
-verhit de boter en de balletjes rondom bruin en gaar braden in circa 8 min
Vertel iets leuks over dit recept
Een heel goed voorafje; origineel recept dat zeer zeker geaprecieerd zal worden
Ingrediƫnten
-1 kg mosselen
Voor het kookvocht:
-2 uien
-20 g boter
-1/8 l witte wijn
-1/8 l water
-zout en enkele geplette witte peperkorrels
Voor de balletjes:
-250 g gehakt (half om half)
-1 ei
-1 klein uitje
-1 teentje knoflook
-zout en vers gemalen witte peper
-peterselie
-2 theelepels tomatenketchup
-60 g boter
Voor de garnering:
-slabladeren; tomaat en partjes citroen
Leuke tips
-de gewassen en drooggebette sla op een schaal schikken, erboven de balletjes leggen rondom wat plakjes tomaat en partjes citroen schikken
-Geef er een fris pilsje bij
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
972761
Homepage ID
1090993
Smaak
A
Teller
235
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-was de mosselen grondig en borstel ze schoon
-snij de gepelde ui in ringen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid