Bereidingswijze
Maak in het gebraad inkepingen en vul ze met schijfjes look en rozemarijn-takjes.Maak een courbouillon van kruiden in een kookpot die dezelfde afmetingen heeft als het gebraad.Breng ongeveer 75 cl water aan de kook, samen met de witte wijn,de in vier gesneden ui,2 gepelde teentjes knoflook, de kruiden,zout,peper en 2 eetlepels olijfolie. Braad het vlees rondom aan in de olijfolie in een cocotte of in een pan. Plaats het vlees daarna in de courbouillon van kruiden en laat zachtjes koken gedurende 45 minuten.Laat afkoelen in het kookvocht. Zet het gebraad koel weg en dien het daarna in sneetjes op bij een koud buffet,vergezeld van een kruidenmayonaise aangelengd met een beetje kook-vocht.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig en op voorhand te maken.
Ingrediƫnten
bouquet garni: 1
look: 2 teentjes
olijfolie
ui: 1
peper en zout
droge witte wijn: 1 glas
varkensschoudergebraad: 900 gram
look: 2 teentjes
olijfolie
ui: 1
peper en zout
droge witte wijn: 1 glas
varkensschoudergebraad: 900 gram
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
969889
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
4573
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid