krabpate

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 06/13/2002 - 21:12
Bereidingswijze
Al het krabbenvlees in de mengkom doen samen met de mayonaise(hoeveelheid hangt af van het vochtigheidsgehalte van het krabvlees)en samen cutteren en mixen tot een soepele pate
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk op een toastje of op de boterham
Ingrediƫnten
Verse vrouwelijke krabben - boterhammen -
Zelfgemaakte mayonaise
3 l. water-selder-ui-3teentjes look-peterseliestengels-laurier-thijm-rozemarijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote pot om krabben te koken
Maggie-Mix of ander toestel om te mixen
Leuke tips
boterhammen ontkorsten en licht bruin bakken in wat olijfolie of boter en besmeren met de krabpate.Is ook lekker op pistolets
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
968045
Homepage ID
1105903
Smaak
H
Teller
400
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Water koken met smaakmakers en kruiden.De verse krabben per twee in doen en 15 a 20 min. laten koken. Krabben met schuimspaan uithalen en laten afkoelen eventueel andere krabben in zelfde water afkoken.
Nijpers kloppen, uithalen en aan de kant zetten
De rompen openmaken en de kuit (groen) en het koraal(rood)uithalen.Dit alles bij het witte vlees voegen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lieltom
Gelegenheid