Bereidingswijze
Voor de coulis de ui hakken. De tomaten even onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden en de zaadjes verwijderen. Het vruchtvlees klein snijden.
De ui in de olie glazig laten worden, de tomaat toevoegen en op een klein vuur 15 minuten laten smoren.
De tomaten zeven, op smaak brengen met peper en zout en af laten koelen. De haringfilets van de graat en staart snijden en nalopen op achtergebleven graatjes.
De voorjaarsgroenten beetgaar koken, fijn snijden en af laten koelen. De asperges beetgaar koken. De kopjes eraf snijden en weg leggen. De onderkanten eveneens klein snijden. De tomaat ontvellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees klein snijden. De groenten mengen. De gelatine oplossen in de bouillon en enigszins laten geleren. De haringfilets in de stekers vouwen en vullen met het groentemengsel.
De ringen opvullen met de gelei en het geheel in de koelkast op laten stijven.
De sla schoonmaken, wassen, uit laten lekken, klein snijden en door de dressing halen. Op de borden een spiegel maken van de tomatencoulis en in het midden wat sla leggen. De haring uit de ring halen en in drie plakken snijden. De plakken op het bord leggen. De borden garneren met de aspergepunten en druppels losgeroerde creme fraiche.
De ui in de olie glazig laten worden, de tomaat toevoegen en op een klein vuur 15 minuten laten smoren.
De tomaten zeven, op smaak brengen met peper en zout en af laten koelen. De haringfilets van de graat en staart snijden en nalopen op achtergebleven graatjes.
De voorjaarsgroenten beetgaar koken, fijn snijden en af laten koelen. De asperges beetgaar koken. De kopjes eraf snijden en weg leggen. De onderkanten eveneens klein snijden. De tomaat ontvellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees klein snijden. De groenten mengen. De gelatine oplossen in de bouillon en enigszins laten geleren. De haringfilets in de stekers vouwen en vullen met het groentemengsel.
De ringen opvullen met de gelei en het geheel in de koelkast op laten stijven.
De sla schoonmaken, wassen, uit laten lekken, klein snijden en door de dressing halen. Op de borden een spiegel maken van de tomatencoulis en in het midden wat sla leggen. De haring uit de ring halen en in drie plakken snijden. De plakken op het bord leggen. De borden garneren met de aspergepunten en druppels losgeroerde creme fraiche.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 haring, Hollandse nieuwe
30 gr. doperwt
30 gr. broccoli
30 gr. wortel
12 asperges, groene
1 l. visbouillon
30 gr. gelatinepoeder
Slasoort, gemengde
Dressing
0.5 dl. creme fraiche
1 ui
500 gr. tomaat
Peper
Zout
30 gr. doperwt
30 gr. broccoli
30 gr. wortel
12 asperges, groene
1 l. visbouillon
30 gr. gelatinepoeder
Slasoort, gemengde
Dressing
0.5 dl. creme fraiche
1 ui
500 gr. tomaat
Peper
Zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
965466
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
938
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid