Terrine van aardappel en nieuwe haring

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/29/2002 - 14:32
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd ze (met de keukenmachine) in dunne plakjes. Was de aardappel niet, anders gaat de binding verloren. Verwarm de oven voor gedurende 10 minuten tot 180 graden Celsius. Breng de aardappelplakjes samen met de room, peper en zout aan de kook en laat vijf minuten doorkoken. Doe het geheel over in een ovenvaste schaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de aardappel in de voorverwarmde oven verder gaar worden.

Laat de aardappel vervolgens afkoelen. Verwarm ondertussen de visbouillon en week de gelatine in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en los de gelatine op in de bouillon. Breng de gelei op smaak met peper en zout en roer er de gehakte bieslook door. Bouw de terrine op met laagjes aardappel, haringfilet en gelei. Eindig met een laagje aardappel.

Laat de terrine minimaal vier uur in de koelkast opstijven. Roer de creme fraiche los en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat kaviaar. Snijd de terrine in plakken en serveer met de creme en kaviaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 aardappelen
4 dl. room
5 dl. visbouillon
10 blaadjes gelatine
0.5 bosje bieslook
6 haring, Hollandse nieuwe
1 dl. creme fraiche
Kaviaar
Peper
Zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
964976
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
558
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid