Carpaccio van Hollandse nieuwe

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/29/2002 - 14:12
Bereidingswijze
De haringen nakijken op achtergebleven graatjes, de filets lossnijden van de staart. De filets met de velzijde naar beneden op plasticfolie leggen en het geheel oprollen.

De plasticfolie stevig dichtbinden en de rol in de vriezer licht aanvriezen.

De creme fraiche stijf slaan en op smaak brengen met bieslook, sjalot, kappertjes, peper en zout. Deze mousse in de koelkast wegzetten.

De haringrol (met de snijmachine) in dunne plakjes snijden en borden hiermee beleggen. Van de mousse met behulp van twee koffielepels quenelles scheppen en deze op de haringcarpaccio leggen. De borden met bolletjes gekookte biet, sla en waterkers garneren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
12 haring, Hollandse nieuwe
1 bekertje creme fraiche
0.5 bosje bieslook, verse, gehakte
3 sjalotten, gesnipperde
2 el. kappertjes
Biet, rode, gekookte
Kropsla
Waterkers
Peper
Zout
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
964965
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
250
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid