Bereidingswijze
De aardappelen en winterwortel in ragfijne repen snijden en deze afzonderlijk gaar blancheren en vervolgens onder de koude kraan afspoelen. De haringfilets van de graat snijden en de achtergebleven graatjes verwijderen. De filets in ruitjes snijden. De appel in ragfijne repen snijden. De sla wassen, de frisee in stukken scheuren. Olie, azijn, peper en zout losroeren en de aardappel, wortel en appel hierdoor scheppen.
De veldsla en frisee in het midden van de borden leggen, de aardappelsalade hierop scheppen en de haring rond de salade leggen. De creme fraiche losroeren en met de wijn op smaak brengen met peper en zout. Op ieder bord drie lepels saus scheppen. In het midden van de saus wat peterselie scheppen en dit met een vork wat door de saus garneren. Met kervel garneren
De veldsla en frisee in het midden van de borden leggen, de aardappelsalade hierop scheppen en de haring rond de salade leggen. De creme fraiche losroeren en met de wijn op smaak brengen met peper en zout. Op ieder bord drie lepels saus scheppen. In het midden van de saus wat peterselie scheppen en dit met een vork wat door de saus garneren. Met kervel garneren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2 grote aardappelen
0.5 winterwortel
4 haringen
1 appel
50 gram veldsla
1 blad frisee
3 eetlepel olie
1 eetlepel appelazijn
1 deciliter room
2 eetlepel wijn, witte
Peterselie
4 takjes kervel
Peper
zout
0.5 winterwortel
4 haringen
1 appel
50 gram veldsla
1 blad frisee
3 eetlepel olie
1 eetlepel appelazijn
1 deciliter room
2 eetlepel wijn, witte
Peterselie
4 takjes kervel
Peper
zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
964955
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
386
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid