Bereidingswijze
Was en pel de tomaten en snijd ze doormidden. Schep de stukjes tomaat in een roestvrijstalen (of braadpan met dikke bodem) en vermeng ze met de fijngehakte uitjes, de rozijnen en de bruine suiker. Pers de knoflook uit boven het ui/tomaat-mengsel en vermeng dit met het gemberpoeder, peper en zout. Giet als laatste de azijn erover en laat alles, zonder deksel, 1 a 1 1/2 uur zachtjes smoren. Af en toe roeren.
Voeg, indien nodig, wat vleesbouillon toe. Giet de chutney na de kooktijd in gesteriliseerde weckpotten en sluit deze af met de rubberen ring en het deksel. Bewaar de chutney op een koele plaats.
Voeg, indien nodig, wat vleesbouillon toe. Giet de chutney na de kooktijd in gesteriliseerde weckpotten en sluit deze af met de rubberen ring en het deksel. Bewaar de chutney op een koele plaats.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Milde chutney
Ingrediƫnten
1 1/2 kilo tomaten, 300 gram uien, 3 teentjes knoflook, 175 gram rozijnen, 350 gram bruine suiker, 1/2 kopje vleesbouillon, 1 eetl. gemberpoeder, 1/2 eetl. zout, peper en 6 dl. appelazijn.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een braadpan of roestvrijstalen pan met dikke bodem.
Gesteriliseerde weckpotten met rubberen ring en deksel.
Gesteriliseerde weckpotten met rubberen ring en deksel.
Leuke tips
Heerlijk bij salades met plakjes cheddar kaas.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
96470
Homepage ID
2126
Smaak
Z
Teller
5817
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht