Gegratineerde kalkoentoost met cranberrysaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 05/19/2002 - 14:06
Bereidingswijze
Klop in een kom de mayonaise, dille en uien dooreen. Besmeer het brood hiermee, verdeel de plakjes augurk erover en beleg met plakjes kalkoen. Snijd de sneetjes brood schuin doormidden.
Warm de grill voor op hoog.
Sla de eiwitten stijf en meng ze met zout en peper naar smaak, de kaas en 1 theelepel paprikapoeder. Schep dit kaasmengsel over de belegde toostjes en gratineer ze 1 minuut onder de grill tot ze goudbruin zijn. (Doe dit zo nodig in twee porties).
Bestrooi nog met een vleug paprika en serveer warm.
Vertel iets leuks over dit recept
Scandinavisch buffet, voor 16 stuks
Ingrediƫnten
2,5 dl mayonaise

1 theel vers gehakt dille

4 voorjaarsuien, fijngehakt

8 sneetjes volkorenbrood, ontkorst en geroosterd

4 zure augurken, in plakjes

500 gr gekookte kalkoenborst, in plakken

4 eiwitten

zout en zwarte peper

125 gr Harvati of Samsoe kaas, geraspt

paprikapoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Cranberrysaus ingredienten:


125 gr cranberry's, vers of diepvries (gewassen, gedroogd en gehakt)

2 handappelen, uitgeboord en fijngehakt

1/2 theel citroensap

1 eetl honing

2 voorjaarsuien, fijngehakt

3 eetl rozijnen, fijngehakt

zout

Leuke tips
Schep wat cranberrysaus op de toost, alvorens ze te eten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
963442
Homepage ID
1009315
Smaak
A
Teller
828
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereid eerst de saus: meng alle ingredienten in een kleine kom. Zet de kom afgedekt minstens 1 uur in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vergaarbak
Gelegenheid